Enchiladas
Det här är en rätt som jag åt mycket när jag fortfarande åt mejeriprodukter sedan glömdes den bort. Nu är receptet avdammat igen och jag kan konstatera att det gick utmärkt att byta till havre fraiche och vego-ost.
Enchiladas
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 grön chili
- 2 msk olja
- 2 st avocados
- 300g majs (1 burk)
- 2 dl havre fraiche
- 8 st tortillabröd
- riven smältbar vego ost
Tomatsalsa
- 4 tomater
- 0.5 msk brun farin
- 0.5 msk rödvinsvinäger
- 1 msk olivolja
- Chilipulver
- Salt
- Peppar
- Basilika
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Börja med tomatsalsan. Skölj och hacka tomaterna smått.
- Blanda alla ingredienser till tomatsalsan utom tomaterna i en skål väl. Vänd sedan ner tomater och ställ åt sidan.
- Skala och finhacka sedan lök och vitlök.
- Skölj, kärna ur och strimla chilin.
- Fräs lök, vitlök och chili i oljan i några minuter.
- Tärna avokadon och blanda i pannan tillsammans med majs och häften av tomatsalsan.
- Fördela fyllningen i tortillabröden och rulla ihop. Placera dem tätt ihop i en ugnsform.
- Blanda ner havre fraiche i resten av tomatsalsan och täck enchilladasen med blandningen.
- Strössla över lite riven ost och skjutsa in i ugnen.
- Ta ut när det ser bra ut.