Spaghetti alla norma

Den här rätten åt jag på Sicilien och det smakade gudomligt! Mycket hänger såklart på tomaterna så se till att ha smakrika och söta tomater när du lagar den här rätten.

Spaghetti alla norma

Ingredienser

Gör så här

  1. Skiva aubergine och lägg i en skål med saltat vatten i ungefär en timme.
  2. Förbered tomatsåsen under tiden: Lägg grovt hackade tomater och lök tillsammans med de hela vitlöksklyftorna och basilika i en tjockbottnad kastrull. Salta och låt sjuda tills all vätska förångats.
  3. Mixa såsen med en stavmixer och häll över olivolja.
  4. Ta ur auberginerna ur vattnet och krama ur dem. Stek dem sedan en stund i olja.
  5. Koka spaghetti i rikligt saltat vatten. Så snart de är “al dente”, häll av vattnet och lägg upp på tallrikar.
  6. Täck med tomatsås. Rör sedan om ordentligt och garnera med färsk basilika och fyra aubergineskivor.